25-tal fåglar sågs!

Naturskyddsföreningen tillsammans med Oskarshamnsbygdens fågelklubb gjorde en utflykt söndagen den 16 december. Tiden på året och vädret var inte optimalt men en fågelskådare vill ändå ha koll på vilka fåglar som kan ses.
Några snatteränder syntes bland gräsänderna söder om Oknöviken. Här såg vi också 3 sångsvanar tillsammans med knölsvanarna. I Tallskogen på västra sidan av Storön även kungsfåglar och en trädkrypare. Vid Oknökrog i Stugfjärden (söder om bron) var det stora flockar av vigg, enstaka knipor och så några salskrakar inblandade. Några salskrakar sågs bland viggarna längre in i Mönsteråsviken ungefär söder om Remmeskär. Även många storskrakar men även ett par småskrakar syntes ute vid Kaffetorpet. En stor flock sothöns sågs längre in mot Verkholm på norra sidan av Mönsteråsviken. Havs- och gråtrut. En Havsörn ute vid kaffetorpet. Vid Nynäs/Mudden bofink och gulsparvar.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *