Stöd för nationalpark!

Bo Dockered;”Statens skogar kan lösa striden i skogen” (7 april i Altinget Miljö och energi)
Bo Dockered (tidigare styrelseordförande i Sveaskog) vill att södra Sveriges ekoparker bör utvecklas mot nationalparker.
En debatt pågår i tidningen Barometern-OT angående Hornsö ekopark.

Stranda naturskyddsförening skrev under en debattartikeln av naturskribenten Per Jiborn som argumenterade för att göra om Hornsö ekopark till nationalpark. Artikel publicerades den 30 januari i år (-20). Förslaget i texten föranledde svar från författaren/fotografen Anders Johansson. Sedermera stöddes debattartikeln av förre miljövårdsdirektören Stefan Svenaeus. Sveaskog svarade Sveaneus den 3 april.  Debatten fortsätter!
Se tidigare inlägg om Hornsö ekopark:
Vi kan gå framåt men inte bakåt med naturvårdsmålen (Sveaskog 3 april)
Hornsö kan bli något alldeles enastående (Anders Johansson 2 april)
Nationalpark i Hornsö – ett bra förslag (Stefan Svenaeus 30 mars)